Deraliyye

İstanbul, eşsiz güzelliklerin şehri,
Tarihin izlerini taşır her bir sokağı.
Maviyle yeşilin kucaklaştığı yerde,
Bir masal gibi gökyüzüne açılan kapı.

Boğaz'ın kıyısında serin esen rüzgar, Sarıyor bedenimi, ruhumu uçuruyor. Minarelerin yükseldiği bu büyülü şehir, Bir aşkla sarıp sarmalı her bir yolcuyu.

Ayasofya'nın göz kamaştıran ışığı, Yıldızlar gibi parlar geceler boyunca. Topkapı Sarayı'nda geçmişin nefesi, Gizemlerle dolu bir öykü anlatır sırnaşıkça.

Sultanahmet Meydanı'nda adımlarım, Tarihin büyüsüne teslim olur yanımda. Geçmişle geleceğin dans ettiği yerde, Benliğimle İstanbul'un ruhu kucaklaşır sımsıcak.

Galata Kulesi'nden manzara seyrederim, Boğaz'ın sularında hayallerim yüzer. Kız Kulesi'nin ışığında aşklar filizlenir, Gözlerimde umut, kalbimde huzur büyür.

İstanbul, bir türkü gibidir dillere dolanan, Her nefeste ruhumu sarıp sarmalayan. Kokusu, sesi, tatlarıyla başka bir dünya, Kalbimde sonsuz bir sevgiyle anılan.

Ey İstanbul, sen büyüksün, görkemlisin, Dünya başkentlerine taş çıkaran. Her daim kalbimdeki yerin ayrıdır, Seni sevmekten, övmekten yorulmayan.

İstanbul, seni anlatmak dilime düşmez, Şiirler yetmez seni tasvir etmeye. Bir kez yaşamakla bilemez insan, İçindeki büyüyü, aşkı, coşkuyu.

İstanbul, eşsiz güzelliklerin şehri, Seni sevmek bir aşkla özdeşleşir. Seni yaşamak bir ayrıcalıktır, Kalbimde sonsuz bir sevgiyle dile gelir.

Comments

Popular posts from this blog

Yasemin

Savaşın Soğuk Gölgesinde