Yağmur bulutların ardından süzülürken

 Yağmur bulutların ardından süzülürken,

Cephede bir hendekte buluştu gözlerimiz. Türk askeri, İngiliz askeriyle yan yana, Bir ekmek dilimi için paylaştı sevgiyi.

Dilim dilim ekmeği böldük aramızda, Gözlerimize düşen yağmur tanecikleriyle. Dilimler ayrıldı, ama kalpler birleşti, Bir hendeğin sıcaklığı sardı içimizi.

Düşmanlık bulutları dağıldı o an, Savaşın soğuk yüzü geri çekildi. İki düşmanın arasında dostluk filizlendi, Yağmurun altında bir umut doğdu içimizde.

Yaralarımız, sızlasa da unutuldu, Gözyaşlarımız karıştı, bir oldu. Diller farklı olsa da anladık birbirimizi, İnsanlık önce geldi, sonra uluslar.

Bir dilim ekmek, iki yürek arasında, Barışın gücünü hatırlattı bize. Toprağın ıslak kokusu eşlik etti sözcüklere, Ve yağmur damlaları tanıklık etti kardeşliğimize.

İşte o an, savaşın gölgesinde, İki askerin kalpleri birbirine dokundu. İki milletin evlatları el ele tutuştu, Ve dünyanın barışa olan ihtiyacını anladı.

Yağmurun içindeki kardeşlik, Unutulmaz bir anı olarak kalacak. Savaşlar gelip geçer, ama bu anı yaşatacağız, Birlikte el ele, umutla yürüyeceğiz.

Comments

Popular posts from this blog

Yasemin

Deraliyye

Savaşın Soğuk Gölgesinde